fallback

Американските борси заличиха печалбите от деня

Обявеното ново посещение в Атина на "тройката" кредитори на Гърция и неблагоприятните данни за жилищното строителство угасиха ентусиазма на инвеститорите

23:36 | 20.09.11 г. 1

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на американските борси успяха днес да изгубят спечеленото в ранните часове на търговията, като единствено Dow Jones остана на положителна територия за деня, вследствие на липсата на отрицателни новини за Гърция и в очакване на резултати от срещата на Комисията за свободния пазар към Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC.

Dow Jones се повиши с 0,07% до 11 408,66 пункта, главно благодарение на ръста на акциите на Home Depot, поскъпнали с 1,34%, и Intel, прибавили 1,23% към стойността си.

Standard&Poor`s 500 загуби 0,2% до 1 202,09 пункта, като акциите на добивните и промишлените компании го дърпаха надолу, докато тези на компаниите за комунални услуги водеха тези с ръст.

Акциите на Carnival скочиха с 5,05%, след като туристическата компания обяви печалба, надхвърлиха предварителните очаквания.

Nasdaq Composite потъна с 0,9% до 2 590,24 пункта.

Днешните загуби се дължат до голяма степен на съобщението на „тройката“ кредитори на Гърция – Европейският съюз, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, които обявиха, че през октомври ще направят ново посещение в Атина, за да довършат прегледа на финансовата ситуация в затъналата балканска държава.

Отражение дадоха и данните за започналото ново жилищно строителство в САЩ, достигнало тримесечно дъно.

Акциите на ConAgra понижиха стойността си, след като печалбата на производителя на хранителни стоки се срина с 42% на фона на повишените разходи.

Акциите на Jazz Pharmaceuticals прибавиха 7,01% към стойността си, след като тя обяви придобиването на частната Azur Pharma.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:31 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още