fallback

Председателят на Конгреса отхвърли предложенията на Обама за борба с дефицита

Предложенията на Обама немогат да решат финансовите проблеми с федералните здравни и пенсионни програми, посочва Джон Бейнър

21:24 | 19.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Джон Бейнър отхвърли предложенията на президента Барак Обама за намаляване на бюджетния дефицит с над 3 трлн. долара, заявявайки, че планът няма да разреши дългосрочните проблеми и ще доведе до повишаване на данъците, съобщава Ройтерс.

Бейнър, който е най-влиятелният представител на Републиканската партия в Конгреса, посочи, че Обама "не е направил сериозен принос" в усилията на специалната надпартийна "супер комисия", която трябва да направи препоръки за намаляване на дефицит с над 1,2 трлн. долара за 10 години.

Предложенията на президента демократ не успяват да се преборят с финансовите проблеми пред федералните здравни и пенсионни програми, подчерта Бейнър.

Основните елементи в предложението на Обама са нови приходи от 1,5 трлн. долара, като от тях 800 млрд. долара ще дойдат през следващите 10 години от отмяната на данъчните облекчения за семейства с годишни приходи над 250 000 долара.  Съкращаване на 580 млрд. долара от други социални програми, както и 430 млрд. долара от по-ниските лихви, плащани по националния дълг. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:30 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още