fallback

Щатските индекси се повишиха след заявена подкрепа за Гърция

Меркел и Саркози, които осъществиха конферентна връзка в сряда са се съгласили, че Гърция ще остане в еврозоната, съобщава Ройтерс

23:00 | 14.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Зелената вълна на щатските пазари продължи за трета поредна сесия, след като германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози заявиха подкрепата си за Гърция, пише MarketWatch.

„Изглежда Ангела Меркел и Никола Саркози предприемат правилните стъпки, за да гарантират, че Гърция ще разполага с необходимата подкрепа, за да избегне фалита“, казва Марк Лучини, главен инвестиционен стратег на Janney Montgomery Scott.

Меркел, Саркози и гръцкият премиер Георгиос Папандреу, които осъществиха конферентна връзка в сряда са се съгласили, че Гърция ще остане в еврозоната, съобщава Ройтерс. Те са потвърдили договореностите от юли, които имат за цел да предотвратят евентуален неконтролиран фалит на Гърция.

„През последната седмица, седмица и половина пазарът е фокусиран върху Европа“, казва Пол Нолт, изпълнителен директор на Dearborn Partners. „Ситуацията до голяма степен се развива ден за ден“.

След като първоначално се понижи с 112 пункта, Dow Jones Industrial Average спечели 1,27% до 11247 пункта.

Standard & Poor’s 500 се повиши с 1,35% до 1189 пункта, като най-силно сред 10 групи на индекса се представиха компаниите от индустриалния сектор.

Nasdaq Composite спечели 1,60% до 2573 пункта.

Златото и петролът се понижиха в Ню Йорк. Американският лек суров петрол изгуби 1,74% до 88,64 долара за барел, докато златото се понижи с 0,50% до 1820,9 долара за тройунция.

Акциите на Dell Inc. се повишиха с над 3%, след като компютърният гигант обяви, че ще добави още 5 млрд. долара към програмата си за обратно изкупуване на акции, която до момента беше на стойност 2,1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:23 | 12.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още