fallback

Американските борси удължават ръста от вчера*

Оптимизмът на германския канцлер Ангела Меркел за втория спасителен пакет за Гърция и данните за цените на вноса подкрепят повишенията

18:04 | 13.09.11 г.

Снимка: Ройтерс

Американските борси удължиха ръста, с който приключиха вчерашната сесия, след като  Wall Street отхвърли вълната на несигурност, базирана главно върху опасенията за Европа, съобщи MarketWatch.

На всеки 6 акции обаче, които повишиха стойността си, 7 поевтиняха на борсата в Ню Йорк.

Индексът Dow Jones напредна с 0,4% до 11 103,65 пункта.

Standard & Poor’s 500 спечели 0,7% до 1 169,92 пункта.

Nasdaq Composite прибави 0,9% до 2 517,04 пункта.

„Новините, идващи от Европа, продължават да движат търговията нагоре и надолу в рамките на сесията, както наблюдавахме през последните няколко седмици“, заяви Фред Диксън, главен инвестиционен стратег в Davidson Companies.

Германският канцлер Ангела Меркел изрази оптимизъм, че Европа ще преодолее възраженията на Финландия за спасителния финансов пакет за Гърция.

От американското министерство на труда съобщиха, че цените на вноса през август са се понижили с 0,4%, като в най-голяма степен това се отнася до енергоносителите, хранителните стоки и суровините.

Данните, които показват понижаване на инфлационния натиск, предлагат възможност на американския Федерален резерв за допълнително стимулиране в подкрепа на икономиката.

Акциите на Best Buy Co Inc. се понижиха с 5,9%, след като веригата магазини за битова електроника съобщи тримесечни резултати, които не оправдаха очакванията на анализаторите.

Цената на петрола се повиши преди очакваните данни за спад в запасите от суров петрол в САЩ, като септемврийските фючърси поскъпваха с 1,29 долара до 89,48 долара за барел.

Цената на златото също нарасна – с 12,20 долара до 1 825,50 долара за тройунция.

 

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:04 | 13.09.11 г.
fallback
Още от САЩ виж още