fallback

Wall Street затвори на зелено след финално рали

За обрата се погрижи материал на Financial Times, според който Италия преговаря с китайски инвеститори за изкупуване на държавни облигации

23:36 | 12.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Американските индекси приключиха с печалби първия ден от новата седмица след драматичен обрат в края на сесията, предаде MarketWatch.

Индексът Dow Jones нарасна с 0,63% (68,99 пункта) до 11 061. В течение на деня индексът спадна с  167.3 пункта заради опасенията на инвеститорите за някои европейски икономики.

S&P 500 нарасна с 0,7% (8,04 пункта) до 1 162Технологичният индекс Nasdaq също отчете ръст – с 1,1% до 2495.

Според дилъри обратът се дължи на материал на Financial Times, публикуван в последния час от сесията, според който Италия води преговори с китайски инвеститори за изкупуване на държавни облигации. Съобщението върна настроението на инвеститорите и така индексите затвориха с плюс.

В материала си Financial Times се позовава на запознати с преговорите източници, според които става дума за „значителни“ суми. Преди това Италия успя да набере 11,5 млрд. евро чрез емисии на ДЦК при намалено търсене и повишена доходност на фона на разразилата се европейска дългова криза. 

Опасенията за Гърция също намаляват. В следобедните часове Wall Street Journal предаде, че Атина ще получи следвашия транш от финансовия пакет, позовавайки се на двама високопоставени служители на Международния валутен фонд. 

В полезрението на инвеститорите попаднаха и акциите на Bank of America. Финансовата институция обяви своята санираща програма. В рамките на програмата New BAC в следващите няколко години концернът ще съкрати около 30 000 работни места. В края на деня акциите на банката поскъпнаха с 1%.

Сред най-търгуваните акции бяха и книжата на Netlogic, които поскъпнаха с повече от 50%. Производителят на чипове Broadcom придобива конкурента си за 3,7 млрд. долара. Акциите на Broadcom обаче отчетоха спад с 2,5%.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:03 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още