fallback

Bank of America готви уволнението на 40 хил. души персонал?

Масовите съкращения са част от плана за преструктуриране на дейността и ще бъдат осъществени в следващите няколко години, твърди Wall Street Journal

12:15 | 09.09.11 г. 1

Снимка: Ройтерс

По върховете на Bank of America се обсъжда съкращаването на общо 40 хил. души, разкрива Wall Street Journal, като цитира анонимни източници, запознати с плановете за управлението на банката.

Числото на хората, които ще се сбогуват с работните си места през следващите години все още не е окончателно. Целта на ръководството на финансовата институция е работната сила да се сведе до около 280 хил. души, пише Ройтерс.

Според Тhe Wall Street Journal директори на банката са провели среща вчера в централата на Bank of America в Шарлът, щата Северна Каролина. Днес те пак ще се съберат, за да вземат окончателно решение. С това ще се сложи край на петмесечна работа по плана за преструктуриране на финансовата институция.

Инвеститорите притискат ръководството на банката да подобри нейните резултати, след като в четири от последните шест тримесечия тя отчете загуби, а акциите й поевтиняха наполовина тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още