fallback

Американците нямат доверие нито в Обама, нито в републиканците

35% от американците смятат, че финансовото им положение се е влошило по време на президентството на Обама

18:27 | 06.09.11 г.
Автор - снимка
Създател

Барак Обама и шефът на републиканците в конгреса Джон Бейнър. Снимка: Ройтерс

Американците съдят също така строго президента демократ Барак Обама, колкото и републиканската опозиция по отношение на икономиката, а опасенията стават двойно по-големи след публикуването на лошите икономически показатели. Това показва проучване на Вашингтон пост и ABC News, цитирано Ройтерс.

Около 53% от анкетираните дават отрицателна оценка на действията на американския президент, а 77% са на мнение, че страната не върви в правилна посока. 35% смятат, че финансовото им положение се е влошило по време на президентството на Обама - най-лошото ниво на този показател от 1980-те години.

По въпроса за световната икономика 34% заявяват, че действията на президента са довели до по-лошо, отколкото да са подобрили ситуацията, а едва 17% са на обратното мнение.

Анкетираните не са пощадили и републиканците, като 68% от тях дават отрицателна оценка на действията на републиканските представители в Конгреса, дълго блокирали компромиса по държавния дълг на страната.

На въпрос за доверието им по отношение на решаването на проблемите с икономиката, заетостта и федералния дефицит Обама и демократите са наравно с по 40% доверие и в трите области.

Обама ще представи вижданията си за заетостта в четвъртък пред двете камари на Конгреса.

Последните данни показват, че американската икономика не е създала нови работни места през август и безработицата се е задържала на равнище 9,1%.

Друго проучване, направено от NBC News и Wall Street Journal дава подобни резултати 14 месеца преди президентските избори в САЩ.

При това допитване 51% са изразили отрицателно мнение за действията на Обама, а 44% са положително настроени.

В същото време 82% от анкетираните не одобряват работата на Конгреса, което е рекорд в това отношение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още