fallback

Борсите в САЩ поеха надолу заедно с потребителското доверие*

И трите основни индекса губят територия, насочвайки се към прекъсване на положителната серия от последните търговски сесии

18:05 | 30.08.11 г. 1

Снимка: Ройтерс

Американските борси отстъпиха територия в началото на търговията, като загубите нараснаха, след като индексът на потребителското доверие през август падна до над 2-годишно дъно, съобщи MarketWatch.

„Август бе изключително бурен месец, както знаем, и данните за доверието са рационален отговор на икономическите страхове, превърнали се в глобални“, заяви Питър Бууквар, стратег по ценните книжа в Miller Tabak. „Като казваме това обаче, да припомним, че доста пъти се е получавала разлика между начина, по който се чувстват потребителите, и начина, по който действат“, добави той.

Индексът на потребителското доверие се е понижил до 44,5 пункта през август в сравнение с 59,2 пункта през юли.

След като през 5 от последните 6 сесии индексът Dow Jones регистрира ръст, днес той се понижава с 0,51% до 11 480,25 пункта.

Standard & Poor’s 500 отстъпва с 0,78% до 1 200,61 пункта, като сред 10-те индустриални групи в него най-голям е спадът при финансовите компании.

Nasdaq Composite губи 0,29% до 2 554,75 пункта.

Почти три акции понижиха стойността си спрямо всяка, която поскъпва в Ню Йорк.

„Прекрасният отскок на пазара през последните 4 дни на търговия може да изчезне толкова бързо, колкото се появи“, заяви Фред Диксън, старши пазарен стратег в Davidson Cos., позовавайки се на икономическите съобщения и възможността за появата на нови проблеми на банките в Европа.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:01 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още