fallback

Борсовите индекси на Wall Street търсят посока след два дни на ръст*

Търговията започна на зелено, но индексите минаха в червената гама в средата на сесията

19:33 | 24.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия на Wall Street преминава при разнопосочни настроения. След два дни на повишение, индексите стартираха търговията в сряда с ръст, но постепенно инерцията се изгуби и в средата на сесията са в червения спектър.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,2 на сто и в средата на борсовата сесия стойността му е 11 151 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 губи 0,33 на сто до 1 159 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижава с 0,8 на сто до 2 427 пункта.

Новината на деня е свързана със златото, което поевтинява рязко и се отдалечава все повече от рекордните 1 900 долара за тройунция, постигнати в понеделник. Днес благородният метал губи близо 4,5 на сто до 1 780 долара за тройунция.

Като цяло пазарните анализатори смятат, че вниманието на инвеститорите е насочено към предстоящата в петък среща на централните банкери в Джаксън Хоул, на която ще говори председателят на Федералния резерв Бен Бернанке.

По време на същото събитие преди година той обяви втората програма за вливане на ликвидност на пазарите, като надеждите са това да се повтори и сега.

 

*Актуално към 19:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:07 | 20.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още