fallback

Оттеглиха обвиненията срещу Доминик Строс-Кан

Решението е взето, след като са били открити противоречия в показанията на камериерката, която обвини бившия шеф на МНФ в опит за изнасилване

09:38 | 24.08.11 г. 3

Доминик Строс-Кан със съпругата си. Снимка: Ройтерс

Съдията по делото срещу бившия изпълнителен директор на МВФ Доминик Строс-Кан оттегли днес обвиненията срещу него в сексуално посегателство, разрешавайки му да се върне във Франция и да възстанови разбитата си кариера, пише Ройтерс.

Решението е взето, след като са били открити противоречия в показанията на камериерката, която обвини Строс-Кан в опит за изнасилване.

Магистратът от върховния съд на щата Ню Йорк Майкъл Объс прекрати съдебния процес, но решението може да влезе в сила едва след като апелативен съд се произнесе по искането на ищцата Нафисату Диало.

„Очаквам с нетърпение да се върна в страната си“, каза бившият изпълнителен директор на МВФ. Той благодари на всички свои приятели във Франция и САЩ, които са повярвали в невинността му, "и на хилядите хора, които лично или писмено засвидетелстваха подкрепата си."

Строс-Кан все още е изправен пред гражданско дело, заведено от името на камериерката, както и пред иск от френска журналистка, която също твърди, че по време на интервю той се е опитал да я изнасили.

33-годишната камериерка от Западна Африка твърди, че Строс-Кан я е нападнал и се опитал да я изнасили в луксозния си апартамент в хотел в Манхатън на 14 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още