fallback

И Goldman Sachs понижи прогнозата си за ръст на БВП на САЩ

Според експертите на банката американската икономика ще нарасне с 1% през третото и с 1,5% през четвъртото тримесечие

09:42 | 20.08.11 г. 2

Американската икономика в близко бъдеще ще нараства с по-бавно темпо в сравнение с очакванията до момента, се посочва в прогнозата на инвестиционната банка Goldman Sachs за ръста на брутния вътрешен продукт на САЩ през втората половина на 2011 г., съобщи ИТАР-ТАСС.

Според прогнозата през третото тримесечие икономическият растеж ще бъде 1%, а в през четвъртото тримесечие – 1,5%. До момента прогнозите бяха за ръст от 2% през двете тримесечия.

В коментара на експертите на банката се казва, че основната причина за преразглеждането на прогнозата за БВП е „понижението на икономическите показатели, публикувани през последната седмица“.

Само от началото на август от кредитната институция вече намалиха 3 пъти очакванията си за ръста на американската икономика.

Вчера JP Morgan също преразгледа прогнозата си за развитието на икономиката на страната за четвъртото тримесечие от 2,5% до 1%, а през 2012 г. очаква БВП да се нарасне с 0,5%-1,5%.

Банката Morgan Stanley предприе аналогични действия, отбелязвайки, че САЩ и държавите от ЕС в момента са на ръба на втора рецесионна вълна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още