fallback

Обама планира да поиска нови средства от Конгреса, за да стимулира икономиката

Президентът ще разкрие плановете си на 5 септември, които вероятно включват данъчни съкращения и инфраструктурни разходи

22:52 | 17.08.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Президентът на САЩ Барак Обама планира в реч на 5 септември да поиска от Конгреса нови средства на стойност милиарди долари с цел намаляване на безработицата и държавния дълг.

Обама възнамерява да предложи смесица от данъчни съкращения и инфраструктурни разходи, които са в допълнение на мерките, които той лансира от няколко седмици, е заявил пред Bloomberg служител на администрацията, пожелал анонимност.

Според служител, цитиран от АП, мерките ще са насочени особено към трайно безработните, а „инфраструктурна банка” ще създава работни места в строителството.

Отделно, днес президентът е заявил, че ще представи на специалната комисия, която има за цел да намали бюджетния дефицит с поне 1,5 трлн. долара, своето предложение, което ще е за по-голяма сума.

Не мисля, че е добре за нас да решаваме нещата частично, е казал днес президентът по време на посещение в Илинойс. Нека да ги поправим изцяло, като сложим всичко на масата, е призовал той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:32 | 10.09.22 г.
fallback