fallback

Cisco изненада приятно инвеститорите с по-висока от очакваното печалба

Компанията увеличи леко и очакванията си за продажбите през настоящото тримесечие

12:09 | 11.08.11 г.

Cisco Systems изненада приятно инвеститорите, като промени леко нагоре прогнозите си за ръста на продажбите, пише Ройтерс. Анализатори очакваха по-слаба прогноза заради намалението на разходите на бизнеса за нови технологии.

Cisco отчете и по-добра от очакваното печалба през фискалното четвърто тримесечие (второто тримесечие на календарната година). Компанията е реализирала печалба от 40 цента на акция към 30 юни т. г., докато анализатори очакваха 38 цента на акция, съобщи Bloomberg.

За периода до 30 юни продажбите на технологичния гигант са нараснали с 3,3% до 11,2 млрд. долара при очаквани 11 млрд. долара.

За периода април – юни т. г. чистата печалба на Cisco е намаляла на годишна база до 1,23 млрд. долара, или 22 цента на акция. На резултатите обаче е натежала реорганизацията на разходите. Компанията съкрати 6 500 работни места в офисите си по целия свят и съобщи, че ще се концентрира върху производството на по-доходоносните суичове и рутери.

Световният лидер в производството на оборудване за мрежи прогнозира, че продажбите ще нараснат с между 1% и 4% през сегашното тримесечие.

„Печалбите на компанията са доста високи и в голяма степен се дължат на съкращението на оперативните разходи“, коментира Джейсън Ноланд, анализатор в Robert W. Baird & Co. в Сан Франциско.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:47 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още