fallback

Standard and Poor's понижи рейтингите на Fannie Mae и Freddie Mac

Рейтинговата агенция е понижила и рейтингите на облигациите, подкрепяни от правителството на САЩ, които са издадени от 32 банки и застрахователни компании

20:40 | 08.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Международната рейтингова агенция Standard and Poor's понижи кредитния рейтинг на компаниите за ипотечни кредити Fannie Mae и Freddie Mac и на други институции, свързани с дългосрочния кредит на САЩ, съобщава Асошиейтед прес.

Рейтинговата агенция добави, че е понижила също така рейтингите на компаниите, които отпускат заеми на фермери, както и на облигациите, подкрепяни от правителството на САЩ, които са издадени от 32 банки и застрахователни компании. Понижен е рейтингът и на три клирингови къщи, които търгуват с акции, облигации и опции.

Всички рейтинги са понижени от ААА на АА+. Sdandard and Poor's посочи, че всички агенции и банки имат дълг, който е изложен на икономическа нестабилност и на по-нататъшно понижаване на рейтинга на дългосрочния американски дълг.

Представители на Standard and Poor's изтъкнаха, че ще уточнят как местните и щатски правителства ще бъдат засегнати от решението на агенцията в петък да понижи дългосрочния кредитен рейтинг на САЩ от ААА на АА+.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:49 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още