fallback

И американските борси приключиха деня в зелената част на спектъра

Трите основни индекса вече са на печалба за месеца

00:15 | 22.07.11 г.

Снимка: Ройтерс

Американските борси приключиха днешната сесия в зелената част на спектъра на фона на днешното споразумение на лидерите от еврозоната за нов спасителен финансов пакет за Гърция и добрите отчети за приходите на компаниите в САЩ през второто тримесечие, съобщи CNBC.

Индексът Dow Jones се извиси с 1,21% до 12 724,41 пункта, воден от акциите на  BofA и Disney, докато само тези на Intel регистрираха спад.

S&P 500 спечели 1,35% до 1 343,80 пункта, като и 10-те ключови сектора в него приключиха на плюс, водени от финансовите компании и тези от енергетиката, а Nasdaq Composite нарасна с 0,72% до 2 834,43 пункта.

В момента и трите индекса са на печалба за настоящия месец.

Еврото достигна двуседмичен връх спрямо долара.

Въпреки това някои стратези остават скептични, че новият европейски план ще сложи край на дълговата криза.

„Аз съм отрицателна настроен за Европа. Имате държави с големи проблеми, които са обекти на свита монетарна политика по време, когато имат нужда от растеж, така че това е рецепта за гибел“, заяви Ричард Кампаня, управителен директор в 300 North Capital.

„Най-вероятно е да се получат следващи периодични експлозии или миникризи на всеки няколко месеца. И сега е времето да се съсредоточим върху Италия и Испания“, добави Кампаня. 

При компаниите акциите на AT&T се повишиха, след като тя публикува по-високо от очакваното нарастване на приходите, като потребителите й са се увеличили дори след загубата на изключителните права за продажба на iPhone на Apple в САЩ.

Обемите на търговия бяха малко по-високи от обичайните, като на фондовата борса в Ню Йорк бяха продадени 4,21 млрд. акции.

Петролът поскъпна за трета поредна сесия на фона на изявленията на Международната агенция по енергетика, че няма да освобождава допълнителни количества от суровината от своя резерв.

Американският лек суров петрол се повиши с 0,73 долара до 99,13 долара за барел, докато сортът „Брент“ надхвърли 118 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:11 | 29.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още