fallback

Повишения за индексите на Wall Street при ниски обеми на търговия

Финансовите акции спаднаха, след като книжата на португалските и испанските банки загубиха от стойността си след понижението на португалския кредитен рейтинг от Moody's

23:30 | 06.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси приключиха с повишения сесията в сряда, която бе поредната с ниски обеми на търговия, предава CNBC. Инвеститортие пренебрегнаха няколко негативни икономически новини в очакване на петъчните данни за заетостта в САЩ в допълнение към корпоративния отчетен сезон, започващ идната седмица.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) нарасна с 0,5% до ниво от 12 626 пункта – най-високото за последните два месеца.

S&P 500 прибави 0,1% до 1 339 пункта, а Nasdaq Composite се покачи с 0,3% до 2 834 пункта – седмо поредно повишение.

”Предстои продължителна нестабилност на пазарите през летните месеци и началото на есента”, коментира Захид Сидик, портфолио мениджър в Gabelli Equity Trust. „С подобряване на икономическите индикатори обаче тя ще намалява и ситуацията ще се стабилизира до края на годината.”

Финансовите акции спаднаха, в това число Bank of America (-2,4%), Citigroup (-1,3%) и Wells Fargo (-1,1%), след като книжата на португалските и испанските банки загубиха от стойността си след понижението на португалския рейтинг от Moody's.

Barclays пък се срина с близо 5%, след като от кредитната агенция обявиха, че почти една трета от европейските банки, подложени на стрес-тестове може да се нуждаят от допълнителна подкрепа.

Икономическите новини от днес показаха, че непроизводственият ISM индекс е спаднал до 53,3 пункта през юни при очаквания за понижение до 54 пункта.

Броят на планираните съкращения на работни места в САЩ се е повишил за втори пореден месец през юни, отчете доклад на Challenger, Gray & Christmas.

Данни на Асоциацията на ипотечните банкери показаха, че кандидатстванията за ипотеки са намалели през миналата седмица.

Петролът поевтиня заради опасения за устойчивостта на глобалното икономическо възстановяване, като американският лек петрол се понижи с 24 цента до 96,65 долара за барел, а сортът Брент се търгуваше на ниво от около 113 долара. Златото се повиши с 1,1% до 1 529 долара за унция, а среброто - с 1,6% до 35,98 долара. Еврото поевтиня с 0,7% до 1,4315 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижи с 0,02 процентни пункта до 3,11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:10 | 18.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още