fallback

Застой на Wall Street в началото на борсовата сесия

Индексът S&P 500 достигна 200-дневно дъно, преди да получи подкрепата на пазара и да заличи загубите

18:45 | 20.06.11 г.

Снимка: Ройтерс

Цените на акциите на Wall Street регистрираха минимални промени в началото на борсовата сесия и новата седмица, а инвеститорите бяха нерешителни при закупуването на по-рискови активи, след като решението за отпускане на допълнителна помощ за Гърция бе отложено, а от Moody's обявиха, че може да намалят кредитния рейтинг на Италия, съобщи Ройтерс.

Пазарът се колебае в рамките на малки печалби и загуби. Сесията започна със спад, но впоследствие той бе заличен, макар Standard & Poor's 500 да достигна 1 259 пункта, което е най-ниското му ниво за последните 200 дни, окуражавайки по този начин купувачите. Падането му под това ниво би било първото от септември 2010 г. досега.

„От техническа гледна точка, на 200-дневното ниво пазарът спечели подкрепа“, каза Джейсън Уеър, старши анализатор в Albion Financial Group.

Финансовите министри на държавите-членки на еврозоната отложиха решението си за отпускане на поредния транш от 12 млрд. евро за Гърция, като преди това поискаха въвеждането на строги бюджетни ограничения в балканската държава. Очакванията са траншът да бъде преведен в средата на юли. 

В допълнение към тревогите, от Moody's заплашиха да намалят кредитния рейтинг на Италия през следващите 90 дни заради опасения, че гръцката криза може да доведе до повишаване на лихвените проценти, което да извади от релси слабото икономическо възстановяване на Апенинския полуостров.

Американската агенция за храните и лекарствата одобри лекарство на Pfizer Inc. и Acura Pharmaceuticals Inc., което вдигна стойността на акциите на Acura с 34% до 5,18 долара, докато тези на Pfizer загубиха 0,7% до 20,12 долара.

Индексът Dow Jones се повиши с 0,4% до 12 056 пункта, Standard & Poor's 500 спечели 0,3% до 1 275 пункта, а NASDAQ нарасна с 0,2% до 2 620 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:28 | 04.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още