fallback

Повишената корпоративна активност подкрепя Wall Street в началото на седмицата

Поредица от новини за сливания и придобивания спомогна за позитивния старт на американските индекси

18:56 | 13.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Няколко новини, свързани с корпоративната активност в САЩ, подкрепят водещите индекси на Wall Street в първия ден на новата седмица. Те са свързани основно с обявени намерения за сливания и придобивания, пише АР.

Една от обявените сделки е свързана с намеренията на Wendy's/Arby's Group да продаде контрола върху бизнеса на Arby's на компания за дялови инвестиции, притежаваща франчайз модели за бързо обслужване. Освен това VF Corp., сред чиито марки са Wrangler и The North Face, ще придобие производителя на обувки Timberland за над 2,2 млрд. долара.

Новините за сделките връщат доверието на инвеститорите и показват, че икономиката не е в застой, коментират анализатори. В началото на сесията акциите на Wendy's поскъпват с 6 на сто, докато пазарната капитализация на VF скача с 12 на сто.

Непосредствено след старта на сесията днес индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с близо половин процент, но два часа и половина след това ръстът е стопен до 0,08 на сто и стойност на индекса от 11 961 пункта.

Широкият бенчмарк S&P 500 добавя 0,1 на сто до 1 272 пункта, а Nasdaq Composite губи толкова до 2 641 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:34 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още