fallback

Dow Jones отново тръгна надолу

Данните за ръста на китайския износ охладиха вчерашния ентусиазъм на инвеститорите

18:34 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Ройтерс

Оздравяването на американските борси беше само за един ден. След като вчера индексите затвориха на зелено за първи път от много дни насам, в последния ден на търговия за тази седмица американските борси започнаха сесиите слабо. Разочароващи резултати за ръста на китайския износ засилиха страха от изстудяване на конюнктурата и в САЩ, предаде wallstreet-online.de.

Търговският излишък на Китай през май беше по-малък от очаквания – ново доказателство, че страната бавно понижава зависимостта си от износа – задължително условие за ребалансирането на глобалната икономика.

Според Джак де Ган от Harbor Advisory има данни, че „ще има известен спад на търсенето на китайски продукти“. Това засили страха за забавяне и на американската икономика. Настроението на инвеститорите бе помрачено и от спадналите с 0,2% цени на американския износ през май.

Освен това негативно влияние оказа и отказано излизане на борсата на ипотечната компания  Ally Financial на стойност шест млрд. долара. Мажоритарен собственик на компанията е американското правителство.

Акциите на най-големия фармацевтичен концерн Pfizer Inc. загубиха 1,6%. Caterpillar Inc, най-големият в света производител на строителна техника, също загуби – 1,4%.  Нито един от листнатите на Dow Werte компании не отчете ръст.

Индексът Dow Jones загуби 0,86% до 12 019,57 пункта. По-широкият S&P 500 отчете спад с 0,81% до 1 278,52 пункта, а Nasdaq спадна с 0,70% до 2 666,03 пункта.*

* актуално към 18,15 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още