fallback

Щатските индекси се повишиха, ръст на енергийните компании

По-добрите от очакваното резултати са една от основните причини индексите да се задържат толкова добре през изминалата седмица, коментират анализатори

23:13 | 09.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси продължиха печелившата си серия в понеделник с добро представяне на енергийните и миннодобивните компании, след възстановяване на суровините от спада в края на миналата седмица, пише MarketWatch

„Възстановяването при златото, среброто и петрола рефлектира в акциите на компаниите, които ги добиват или използват“, казва Елиът Спар, пазарен стратег на Stifel, Nicolaus & Co.

След като фючърсите за Американския лек суров петрол се върнаха обратно над 102 долара за барел, енергийните компании от S&P 500 се повишиха с над 1,5%.

Dow Jones Industrial Average спечели 0,36% до 12685 пункта. Сред печелившите се нарежда McDonald’s Corp., която обяви ръст на глобалните продажби през изминалия месец.

S&P 500 се повиши с 0,45% до 1346 пункта след добро представяне на енергийните и миннодобивните компании. Единствените изоставащи компоненти на индекса бяха компаниите от финансовия сектор. Акциите на Citigroup Inc. се понижиха.

Nasdaq Composite се повиши с 0,56% до 2843 пункта.

Според данните от публикуваните до петък 88% от корпоративните резултати на компаниите от S&P 500, 67% от резултатите надминават очакванията на анализаторите.

„По-добрите от очакваното резултати са една от основните причини индексите да се задържат толкова добре през изминалата седмица“, казва Фред Диксън, инвестиционен директор на Davidson Cos.

Преди началото на сесията в понеделник Standard & Poor’s понижи кредитния рейтинг на Гърция поради опасенията, че страната ще трябва да поиска удължаване на матуритета на дълговете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още