fallback

Щатските индекси поеха надолу след ръста на молбите за помощи при безработица*

Седмичните данни за помощите при безработица породиха опасения за месечния доклад за трудовия пазар в САЩ през април

18:10 | 05.05.11 г.

Подновени опасения за състоянието на щатския трудов пазар понижиха американските индекси, след като правителството отчете неочакван скок на молбите за помощи при безработица.

Министерството на труда на страната обяви, че новопостъпилите молби за помощи са нараснали до 474 хил. миналата седмица, което е най-високото ниво от осем месеца. Това беше неочаквано за икономистите, които прогнозираха спад до 410 хил.

Молбите за помощи при безработица в страната се повишават през три от предходните четири седмици, припомня AP.

Индексът Dow Jones Industrial Average падна с 0,68% до 12 626 пункта. Standard & Poor's 500 се понижи с 0,62% до 1 338. Nasdaq загуби 0,13% до 2 824 пункта.

Седмичните данни за помощите при безработица породиха нови опасения относно това какво ще се съдържа в месечния доклад на правителството за трудовия пазар през април, който предстои да бъде оповестен в петък.

Икономисти прогнозират, че работодателите са наели 185 хил. служители през април. Нивото на безработица се очаква да остане непроменено на 8,8%.

По-силните корпоративни резултати допринесоха за ръст на индексите през последните седмици.

General Motors Co. и  Estee Lauder бяха сред компаниите, които отчетоха ръст на печалбите днес. GM съобщи, че печалбата е нараснала над три пъти благодарение на по-силните продажби в САЩ и Китай. Въпреки тези резултати акциите на GM поевтиняха с близо 3% по време на ранната търговия.

Estee Lauder отчете удвояване на печалбата в резултат на растящи продажби и силно ограничаване на разходите. Акциите на компанията поскъпнаха с над 1%.

*Актуално към 18:05

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:36 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още