fallback

Печалбата на General Electric със 77% ръст през първото тримесечие

Акциите на компанията скачат с близо 4 на сто преди старта на сесията заради силния отчет

14:25 | 21.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският конгломерат General Electric отчете впечатляващ ръст на печалбата от 77% през първото тримесечие на годината. Това се оказа над предварителните прогнози на анализаторите, пише AP.

Печалбата на General Electric за първите три месеца на 2011 година е 3,43 млрд. долара, или 31 цента на акция. За съпоставимия период на миналата година положителният резултат беше в размер на 1,95 млрд. долара, или 17 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали с 6 на сто до 38,45 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 28 цента на акция и приходи в размер на 34,8 млрд. долара.

С основна заслуга за повишената печалба на General Electric е звеното за финансови услуги на компанията. То отчита утрояване на печалбата на годишна база до 1,8 млрд. долара.

„General Electric излезе от рецесията като по-силна и по конкурентоспособна компания“, заявява председателят на борда на директорите на фирмата Джеф Имелт, цитиран от CNBC.

Заради добрите резултати General Electric ще увеличи дивидента си за тримесечието с 1 цент до 15 цента на акция. Той ще бъде получен от акционерите през третото тримесечие на 2011 година, уточняват от компанията.

Силният отчет изстреля акциите на General Electric преди старта на официалната борсова сесия в Ню Йорк днес. В часовете за предварителна търговия книжата на компанията скачат с 3,9 на сто до 21,20 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:10 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още