fallback

Goldman с по-добри от очакваното резултати въпреки спада в печалбата с 21%

През първото тримесечие инвестиционната банка е изплатила на Berkshire Hathaway дивидент в размер на 1,64 млрд. долара

18:33 | 19.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Печалбата на Goldman Sachs се е понижила с 21% през първото тримесечие на годината, след като приходите на банката са намалели и заради плащането в размер на 1,64 млрд. долара на Berkshire Hathaway, компанията собственост на Уорън Бъфет, съобщава Financial Times.

Въпреки това резултатите на банката надхвърлиха очакванията на Wall Street благодарение на изключително доброто представяне на отдела й за търговия с ценни книжа.

Goldman отчете 2,74 млрд. долара нетна печалба за първото тримесечие от 3,46 млрд. долара година по-рано. Печалбата на акция, при която се отчитат плащанията на дивиденти, спада до 1,56 долара от 5,59 долара през първите три месеца на 2010 г., но все пак надхвърли очакванията на анализаторите за печалба от едва 81 цента.

При калкулирането на печалбата е отчетено изплащането на 1,64 млрд. долара на Berkshire Hathaway като част обратното изкупуване на преференциални акции за 5 млрд. долара, издадени от Goldman в разгара на финансовата криза. Изключвайки този разход, печалбата възлиза на 4,38 долара за акция.

За тримесечието приходите на банката са паднали със 7% на годишна база до 11,89 млрд. долара.

Приходите от инвестиционно банкиране са се повишили с 5% на годишна база до 1,25 млрд. долара.

Всичко от новия отчетен сезон в САЩ може да следите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:45 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още