fallback

Финансовият сектор донесе повишения на Wall Street

Повод за това станаха силните финансови резултати на JPMorgan за първото тримесечие

18:20 | 13.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Нюйоркската фондова борса. Снимка: Ройтерс

Добрите финансови резултати на американската инвестиционна банка JPMorgan подкрепиха акциите от банковия сектор в днешната сутрешна търговия на Wall Street .

Силният ръст на печалбата на JPMorgan засили очакванията, че изминалото тримесечие е било много добро за банковия сектор в страната като цяло.

Оптимизмът на инвеститорите обаче е предпазлив заради коментарите на главния изпълнителен директор на JPMorgan Джеймс Даймън, че загубите от ипотечната криза не са отминали напълно.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се покачва с 0,3% до 12 304 пункта час и половина след началото на сесията. Широкият S&P 500 добавя 0,3% до 1 318,29 пункта.

Най-добре се представя индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, който се вдига с 0,8% до 2 767,39 пункта.

Сесията вчера приключи със загуби от около 1% за индексите след разочароващото начало на отчетния сезон, което даде производителят на алуминий Alcoa.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че продажбите на дребно са се увеличили за девети пореден месец през март. Малко след началото на сесията стана ясно още, че запасите от готова продукция на заводите, търговците на едро и дребно, са нараснали за 13-ти пореден месец през февруари.

По-късно днес Федералният резерв ще изнесе данни за състоянието на щатската икономика на регионално ниво в т. нар. Бежова книга, а президентът на САЩ Барак Обама ще говори за съкращенията в държавните разходи на САЩ.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:27 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още