fallback

Разпродажби на акции понижиха щатските индекси

Инвеститорите реагираха светкавично на новините за силен вторичен трус в Япония

18:17 | 07.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ започна с колебливи движения на индексите в двете посоки, но малко след това инвеститорите реагираха мигновено с разпродажби на акции на новините за силен вторичен земен трус в Япония.

Ценово-претегленият индекс Dow Jones IA се понижава най-силно с 0,5% до 12 369 пункта в първите 90 минути от търговията.

Широкият индекс S&P 500 губи 0,3% до 1 332 пункта, а на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite отстъпва с 0,2% до 2 795 пункта.

Земетресение с магнитуд 7,4 по скалата на Рихтер е разлюляло днес префектура Мияги, след което властите са обявили тревога от цунами в крайбрежните региони, пише Wall Street Journal.

Малко преди това решението на Европейската централна банка да увеличи лихвените си проценти припомни на инвеститорите за засилващите се инфлационни рискове, което вдигна цената на златото до рекордните 1 463 долара за тройунция.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че броят на американците, които са подали за първи път молби за помощи при безработица през миналата седмица, е намалял леко с 10 хил. до 382 хил.

Данните се оказаха малко по-добри от пазарните очаквания.

Малко преди края на сесията излизат и данните на Федералния резерв за потребителското кредитиране в САЩ през февруари.

Американският лек суров петрол с доставка през май поевтинява леко с 0,1% до 108,70 долара за барел, а лихвените проценти по десетгодишните американски държавни ценни книжа се понижават леко до 3,55% от 3,56% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:19 | 29.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още