fallback

Затишие на щатските борси след силното представяне в петък

Индексите остават почти без изменение в сутрешната сесия след като в петък стигнаха най-високите си стойности от юни 2008

18:04 | 04.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Водещите борсови индекси в САЩ остават почти без изменение в сутрешната търговия на Wall Street, след като еуфорията от добрите данни за пазара на труда от края на миналата седмица се изпари.

Dow Jones IA, който обединява 30 от най-големите и активно търгувани борсови компании в САЩ, се повишава с 0,1% до 12 394 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 остава почти без изменение на ниво от 1 333 пункта, а на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite губи 0,1% до 2 788 пункта.

Акциите на General Electric поскъпват с 1,1% до 20,56 долара след изказване на анализатори от Citigroup, че индустриалният конгломерат няма да бъде заведен под отговорност за щетите, нанесени от японската ядрена централа Фукушима-1. General Electric е участвала в производството на част от реакторите в централата.

Липсата на развитие при ядрената криза в Япония и обстановката в Близкия Изток също направи инвеститорите по-предпазливи в началото на новата борсова седмица. Освен това икономическият календар за САЩ е оскъден през следващите дни и не предложи данни за американската икономика днес..

Малко преди края на днешната сесия обаче председателят на Федералния резерв Бен Бернанке ще говори за стабилността на финансовите пазари по време на конференция в Атланта.

Лихвените проценти по десетгодишните американски облигации се повишават до 3,47% днес от 3,45% в края на миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още