fallback

Dow Jones записа най-силното си първо тримесечие от 13 години

Последната сесия за март премина при разнопосочни настроения и сравнително ниски обеми

23:19 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ се представиха доста несигурно в последната сесия за първото тримесечие на годината. На няколко пъти индексите смених своята посока, като в крайна сметка сесията приключи с понижения.

Поредицата икономически данни, главно свързани с пазара на труда, не дадоха увереност на пазарните участници. Така погледите се насочиха към предстоящите утре данни за безработицата в САЩ през март.

Очакванията са ситуацията да се подобри непосредствено преди старта на летния сезон, пише MarketWatch. Като цяло сесията премина при ниски обеми, коментират анализатори за медията.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с четвърт пункт до 12 320 пункта. През месец март индексът нарасна с 0,8 на сто, а за първите три месеца на 2011 година показателят се е повишил с 6,6 на сто, което е най-силното първо тримесечие от 1998 година досега.

Широкият индекс S&P 500 изгуби 0,2 на сто днес до 1 326 пункта, с което ръстът от началото на годината бе свит до 5,6 на сто. През месец март борсовият измерител отстъпи с 0,1 на сто.

Единствен от трите водещи американски индекса Nasdaq Composite се повиши, напредвайки с 0,2 на сто до 2 781 пункта. Това донесе на показателя тримесечно повишение от 4,8 на сто.

Цената на петрола се повиши с над 2 на сто днес, а за първото тримесечие на 2011 година суровината е поскъпнала със 17 на сто.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:01 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още