fallback

Ръстове за щатските индекси при ниски обеми на търговия

Американските акции се повишиха въпреки лошите икономичеси данни и глобалната несигурност

23:40 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции приключиха търговията във вторник с повишения, на фона на ниски обеми и въпреки лошите икономически новини, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), се повиши с 0,7% до ниво от 12 279 пункта, S&P 500 се покачи също с 0,7% до 1 319 пункта, а Nasdaq нарасна с 1% до 2 757 пункта.

Търговията е много слаба, с изключение на тази между институционалните инвеститори, които си разменят активи преди края на тримесечието, коментира Тод Шонбергер, управляващ директор в LandColt Trading.

Дребните инвеститори са предпазливи заради бедствията в Япония, боевете в Либия, поскъпващия петрол и инфлацията, казва той.

Дори институционалните инвеститори са нервни, което прави ситуацията малко хаотична, посочва Шонбергер.

Причината акциите да поскъпват въпреки лошите икономичеси данни и глобалната несигурност е, че трейдърите са уверени в продължаващото вливане на ликвидност от страна на Федералния резерв, смята анализаторът.

Малко преди началото на сесията стана ясно, че цените на жилищата в най-големите американски градове са продължили да падат и са близо до дъното си от пролетта на 2009 г.

Тревожни бяха и данните за влошаването на оценките на потребителите за щатската икономика през март. Това си пролича от индекса на потребителското доверие на Conference Board, който се понижи рязко до 63,4 пункта през март от 72 пункта през февруари.

Петролът тип Брент се повиши с 0,5% до над 115 долара за барел, а американсият лек петрол се покачи с 0,7% до ниво от близо 105 долара.

Златото отстъпва с 0,2% до 1418 долара за унция, еврото поскъпва с 0,2% до 1,411 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се повишава с 0,05 процентни пункта до 3,50%.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:58 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още