fallback

Добри тримесечни отчети повишиха акциите в САЩ

Данните за спада в броя на новите молби за помощи при безработица също подкрепиха борсовия оптимизъм

17:29 | 24.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси се повишават в началото на днешната сесия след добрите отчети за изминалото тримесечие на софтуерната компания Red Hat и веригата за продажба на електроника на дребно Best Buy.

Данните за спада в броя на новите молби за помощи при безработица през миналата седмица също подкрепиха борсовия оптимизъм. Те намаляват с 5 хил. до 382 хил. през миналата седмица, а общият брой на лицата, които са получавали социални помощи заради безработица, пада до 3,72 млн., което е най-ниското ниво от септември 2008 г.

Другите икономически данни от САЩ бяха разочароващи и показаха, че поръчките за производство на стоки с дълготрайна употреба намаляват с 0,9% през февруари в сравнение с предходния месец.

Пазарните очаквания бяха за увеличение на поръчките с 1,1% на месечна база.

Час и половина след началото на търговията Dow Jones IA се повишава с 0,6% до 12 160 пункта. Широкият индекс S&P 500 добавя 0,7% до 1 307 пункта, докато акциите на технологичните компании изведоха Nasdaq Composite нагоре с 1,1% до 2 727 пункта.

Акциите на софтуерната компания Red Hat поскъпват с 16,7% до 46,64 долара, след като обяви блестящи финансови резултати за изминалото тримесечие и повиши също така прогнозите си за текущото тримесечие.

Повишенията на щатските индекси последваха тези на борсите в Европа и Азия днес, въпреки запазващата се несигурност около ядрената криза в Япония, конфликтите в Близкия Изток и спекулациите, че Португалия ще е следващата жертва на дълговата криза в еврозоната.

Министър-председателят на страната Жозе Сократеш подаде своята оставка вчера в резултат от проваления парламентарен вот за предложените от правителството нови мерки за ограничаване на бюджетния дефицит.

Малко по-рано днес Moody’s намали кредитните рейтинги на 30 испански банки, като им постави негативна перспектива заради нестабилността на банковия сектор в страната.

След края на днешната сесия излизат финансовите резултати на софтуерната компания Oracle и производителя на смартфони и таблетни компютри Research in Motion.

Американският лек суров петрол поскъпва с 0,4% до 106,16 долара за барел, а златото с доставка през април се повишава с 0,1% до 1 440,20 долара за тройунция. Златото приключи вчерашната сесия в Ню Йорк с нов ценови рекорд от 1 438 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:34 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още