fallback

Wall Street записа ръст, петролът достигна 30-месечен връх

Индексите завършиха сесията на зелено, макар търговията да започна със спад

22:45 | 23.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Поредната порция разочароващи данни за жилищния пазар в САЩ задържа щатските индекси на отрицателна територия в началото на борсовата сесия в сряда. Постепенно обаче оптимистичните настроения надделяха и в крайна сметка индексите приключиха с повишения спрямо вторник.

Малко след началото на борсовата сесия стана ясно, че продажбите на нови жилища в страната са паднали до рекордно ниски нива през февруари. Малко по-рано през седмицата остър спад отчетоха и покупките на вече обитавани жилища.

Данните потвърдиха, че жилищният пазар, заедно с пазара на труда, остава едно от слабите места в американската икономика.

Сесията приключи с ръст за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,56 на сто до 12 086 пункта. Разочароващо се представиха акциите на Bank of America, които загубиха над 2% след съобщението, че най-голямата банка в САЩ ще трябва да преразгледа политиката за своите дивиденти, защото Федералният резерв е отхвърлил първоначалния й план за изплащане на дивиденти, пише CNNMoney.

Широкият индекс S&P 500 напредна с 0,3 на сто до 1 298, а Nasdaq Composite добави с 0,54% до 2 698 пункта. Най-губещи и в двата индекса станаха акциите на Аdobe Systems с понижение от 5%, след като софтуерната компания коригира прогнозните си финансови резултати за второто тримесечие в посока надолу.

Американският лек суров петрол с доставка през май достигна най-високото си ниво от септември 2008 година насам. Той приключи сесията с ръст от 0,7 на сто до 105,75 долара за барел, което е най-високото ниво на затваряне за последните 29 месеца. През деня пък бе достигнато ниво от 106,03 долара за барел.

Златото пък достигна нова рекордна цена от 1 439 долара за тройунция.

*Актуално към 22:30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:39 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още