fallback

Щатските индекси се понижиха леко на фона на доста негативните новини от чужбина

Една от причините е задаващият се сезон на отчетите, преди който акциите обикновено получават подкрепа, смята анализатор

22:58 | 22.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американските акции приключиха търговията във вторник с умерени понижения, след като инвеститорите поеха глътка въздух от тридневното възходящо движение, на фона на поскъпващ петрол и напрежение в Близкия Изток, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA), отстъпи с 0,2% до ниво от 12 019 пункта, S&P 500 спадна с 0,4% до 1 294 пункта, а Nasdaq се понижи с 0,3% до 2 684 пункта.

DJIA нарасна с 3,6% в предните три сесии, след като преди това бе загубил 4,3% спрямо пика си от 18 февруари.

”Положителното според мен е, че видяхме сравнително малки понижения на фона на доста негативни новини - неочаквани и будещи несигурност”, коментира Марк Падо, пазарен стратег за САЩ и технически анализатор в Cantor Fitzgerald.

Една от причините пазарът да не задълбочи спада си е задаващият се сезон на отчетите, а акциите обикновено получават подкрепа в навечерието му, посочва той.

Анализаторът изтъква стабилността на компании като Caterpillar и Boeing, които се облагодетелстват от увеличените капиталови разходи на фирмите, вследствие на ускорената амортизация за данъчни цели.

Цените на петрола се повишиха, след като безредиците в Йемен и ударите над Либия предизвикаха страхове от преустановяване на доставките.

Петролът тип Брент затвори на ниво от 115 долара за барел, докато американсият лек петрол приключи търговията на цена от 104 долара.

Златото е на практика без промяна на ниво от 1426 долара за унция, еврото отстъпи с 0,2% до 1,4197 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижи с 0,01 процентни пункта до 3,33%.

Икономическите новини от деня показаха, че цените на жилищата в САЩ са се понижили с 0,3% през януари на месечна база, докато индексът на клона на Федералния резерв в Ричмънд за промишлената активност в региона е спаднал до 20 пункта през март от 25 през февруари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:26 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още