fallback

Индексите на Wall Street завършиха с ръст трета поредна сесия

Придобивания в телекомуникационния сектор повишиха щатските акции

22:21 | 21.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ започнаха сесията в понеделник със силни повишения и успяха да запазят положителната си инерция до края на търговията.

Новините за напредъка при овладяването на ядрената криза в Япония и сделката за придобиването на T-Mobile USA от AT&T насърчиха покупките на акции.

Акциите на AT&T поскъпнаха с 1,1% до 28,26 долара, след като стана ясно, че ще придобие американското подразделение на Deutsche Telekom T-Mobile USA срещу сумата от 39 млрд. долара под формата на пари в брой и акции.

Това ще доведе до създаването най-големия мобилен оператор в страната, който ще измести сегашния пазарен лидер Verizon Communications.

Анализатори коментират пред CNNMoney, че подобни мащабни сделки за сливания и придобивания винаги окуражават инвеститорите, защото показват, че компаниите са с оптимистични нагласи за икономиката.

Индексът на 30 от най-големите и често търгувани борсови компании в САЩ Dow Jones IA се повиши с 1,5% до 12 036 пункта. Широкият S&P 500 нарасна с 1,5% до 1 298 пункта, а индексът на компаниите от Nasdaq – Nasdaq Composite, добави 1,8% до 2 692 пункта.

И трите водещи индекса на Wall Street завършиха с ръст трета поредна сесия.

Миналата седмица им донесе загуби между 1,5% и 2,7% на фона на задълбочаващата се политическа криза в Либия и опитите за овладяване на ядрената криза в Япония.

Икономическите данни за САЩ от днес показаха, че продажбите на вече обитавани жилища са намалели значително през февруари след трите поредни месеца на ръст.

Лихвените проценти по десетгодишните американски държавни облигации се вдигнаха до 3,35% от 3,26% в края на миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:24 | 21.03.11 г.
fallback
Още от САЩ виж още