fallback

Позитивно начало на сесията в САЩ

Акциите на Cisco поскъпват, след като обяви, че ще изплати първия си дивидент

16:48 | 18.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси поеха нагоре в началото на последната за тази седмица сесия, а цената на петрола падна до близо 100 долара за барел, след като режимът на Муамар Кадафи нареди да се преустанови огъня в Либия в отговор на заплахата за военна намеса от страна на ООН.

Координираната намеса на валутните пазари на държавите от групата на Г-7, целяща да спре поскъпването на японската йена, също подкрепи цените на акциите след тежките поражения в началото на тази седмица.

При липсата на икономически данни от САЩ вниманието на инвеститорите се насочи изцяло към развитието на ситуацията в Япония и Близкия Изток.

Акциите на производителя на мрежово оборудване Cisco поскъпват с 1,9% до 17,31 долара по време на сутрешната търговия, след като обяви, че ще изплати за първи път в своята история дивидент в размер от 6 цента на акция.

Характерно за технологичните компании е, че често предпочитат да реинвестират печалбата си в нови проекти, отколкото да раздават дивиденти, пише AP.

Cisco е една от 30-те компании в индекса Dow Jones Industrial Average, който се повишава с 0,9% до 11 879 пункта час след началото на сесията.

Широкият индекс S&P 500 се покачва с 0,7% до 1 283 пункта, а индексът на компаниите от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite, расте с 0,4% до 2 647 пункта.

Добре в началото на сесията се представят и акциите на General Electric, които поевтиняха значително в началото на тази седмица заради участието на индустриалния конгломерат в производството на авариралите ядрени реактори в японската АЕЦ Фукушима 1.

Книжата на GE поскъпват с 1,8% до 19,57 долара на Нюйоркската фондова борса.

Цената на американския лек суров петрол падна с 0,5% до 100,87 долара за барел, след като Либия обяви, че ще действа в съответствие с приетата резолюция на Съвета за сигурност на ООН и ще прекрати огъня. Съобщението дойде около час преди планираната военна намеса в страната от ООН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още