fallback

Силен ръст на щатските индекси след двудневния погром

Цената на американския лек суров петрол отново премина 100 долара за барел

17:11 | 17.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските индекси поеха нагоре в началото на днешната сесия след тежките им поражения от предишните два дни. Добрите прогнозни резултати на превозвача FedEx подкрепиха акциите въпреки тревожните новини около аварията в японската АЕЦ Фукушима.

Икономическите данни преди началото на сесията показаха, че инфлацията в САЩ е скочила до 2,1% на годишна база през февруари от 1,6% през януари заради покачването на цените на храните и горивата.

Данните за първоначалната безработица обаче показаха спад в новите молби за помощи при безработица, което е обнадеждаващ знак за пазара на труда в САЩ. Разочарование донесоха данните за индустриалното производство през февруари, което неочаквано се сви с 0,1% на месечна база.

Степента на усвояване на производствения капацитет е намаляла от 76,4% на 76,3%.

Акциите на FedEx поскъпват с 5,4% до 89,86 долара за брой, след като прогнозира по-голяма нетна печалба на акция за текущото тримесечие от 1,66 долара до 1,83 долара, пише CNNMoney.

Инвеститорите гледат на финансовите резултати на компании като FedEX и UPS като ориентир за състоянието на икономиката заради основната им роля в транспортирането на стоки за милиарди долари всяка година.

Dow Jones Industrial Average, който включва 30 от най-големите и търгувани щатски акции, се повишава с 1,3% до 11 764 пункта близо час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 напредва с 1,6% до 1 276 пункта, а Nasdaq Composite се покачва с 1,5% до 2 656 пункта.

Днешните повишения на индексите последваха разпродажбите от предишните две сесии, след които цените на акциите паднаха до най-ниските си нива за тази година.

Цената на петрола се повишава с 2,5% до 100,41 долара за барел, а златото с доставка през април губи 0,2% до 1 393,60 долара за тройунция. В края на вчерашната сесия щатският долар се понижи до най-ниското си ниво срещу японската йена от Втората световна война насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още