fallback

Лошите данни за жилищния сектор понижиха щатските акции

Цените на петрола, които се понижиха с 4% вчера, се вдигат с повече от 2% на борсата в Ню Йорк днес

17:14 | 16.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Лошите данни за състоянието на жилищния сектор в САЩ понижиха индексите на Wall Street в началото на днешната сесия.

Запазващото се геополитическо напрежение в Близкия Изток и борбата на японските власти с авариите в ядрената централа Фукушима също оказаха натиск върху индексите в САЩ.

Час и половина след началото на сесията Dow Jones IA се понижава с 0,4% до 11 808 пункта, а широкият S&P 500 пада с 0,4% до 1 276 пункта.

На борсата Nasdaq водещият индекс Nasadaq Composite губи 0,5% до 2 654 пункта.

Сесията вчера приключи с понижения за индексите, след като инвеститорите пренебрегнаха по-оптимистичните прогнози на Федералния резерв за щатската икономика.

Централната банка на САЩ остави лихвените си проценти без промяна на рекордно ниските им нива в интервала от 0 до 0,25 на сто.

Икономическите данни преди началото на днешната сесия показаха, че новото строителство на жилища в САЩ е претърпяло най-тежкия си спад от 1984 г. Броят на новите разрешителни за строеж на свой ред падна до най-ниските си стойности в исторически план.

Новините за понижаването на кредитния рейтинг на Португалия също влошиха настроенията на фондовите борси, заедно със съобщенията за нови сблъсъци между антиправителствените демонстранти и силите на реда в Бахрейн днес.

Цените на петрола, които се понижиха с 4% вчера, днес се вдигат с 2,2% до 99,31 долара за барел, а златото с доставка през април поскъпва с 0,8% до 1 404,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:14 | 16.03.11 г.
fallback
Още от САЩ виж още