fallback

Бъфет се оглежда за нови големи придобивания

Икономическото възстановяване и закупуването на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe са спомогнали за увеличаване на печалбата на Berkshire Hathaway

16:02 | 28.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Милиардерът Уорън Бъфет се оглежда за нови „големи придобивания“, след като икономическото възстановяване и закупуването на железопътната компания Burlington Northern Santa Fe спомогнаха за увеличаване на печалбата на компанията му Berkshire Hathaway през четвъртото тримесечие, предаде Bloomberg.

Това е посочил инвеститорът в годишното си писмо до акционерите относно перспективите за сделки. Berkshire отчете увеличение на печалбата с 43% за трите месеца до 31 декември. Компанията разполага със средства в брой в размер на 38,2 млрд. долара към края на годината – най-голяма сума от три години, спрямо 34,5 млрд. долара към 30 септември.

Чистата печалба на компанията за последното тримесечие на годината достига 4,38 млрд. долара, което е най-висок тримесечен резултат за Berkshire от 2007 г.

Евентуални придобивания ще помогнат за увеличаване на печалбата на Berkshire, тъй като инвестиционната възвръщаемост от застрахователните подразделения на компанията намалява.

Проблеми продължават да имат и звената на Berkshire, свързани със строителството на жилища. Според Бъфет пазарът на жилища ще започне да се възстановява вероятно в рамките на година.

Инвеститорът се е опитал да успокои пазарите. Той е подчертал, че през целия му живот политиците и експертите постоянно са твърдели, че ужасни проблеми застрашават Америка, но въпреки това сега американците живеели шест пъти по-добре от хората по времето, когато той е роден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:19 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още