fallback

Таргетът на Deutsche Bank за S&P 500 в края на годината е 1550 пункта

Кредитният импулс в САЩ се засилва и е мощен знак за активност, посочва Аджей Капур, стратег за Азия в банката

11:39 | 24.02.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Американските акции вероятно ще се представят по-добре от азиатските (без Япония) през тази година, твърди пред CNBC Аджей Капур, стратег за Азия в Deutsche Bank.

Въпреки опасенията от предстояща корекция Капур смята, че ръстът е оправдан. „Пазар, който набъбва заради позитивните нагласи, е силен пазар, техническите индикатори го потвърждават. И е най-добре да не се борим срещу тази еуфория“, казва той.

Таргетът на Deutsche Bank за щатския индекс S&P 500 за тази година е 1550 пункта (+23%), при 1307 понастоящем и 1258 в края на миналата.

Според Капур паричната политика в САЩ ще продължи да подкрепя растежа.

„Дискреционните потребителски разходи в САЩ ще растат. Колите, компютрите и други подобни стоки остаряват и трябва да бъдат заменени. Кредитният импулс се засилва и е мощен знак за активност“, посочва той.

„Мисля, че възстановяването е в ход. Има много пари в системата и това ще тласне пазарите нагоре“, смята Майкъл Йошиками, президент на YCMNET Advisors.

Той очаква 13% ръст на американския фондов пазар през годината, но предупреждава, че през следващите няколко години страната трябва да реши някои сериозни икономически въпроси, включително и прекалената задлъжнялост.

Инвеститорите, които искат да се възползват от „бичите“ настроения в САЩ могат да се насочат и към свързаните със САЩ азиатски пазари. Deutsche Bank очаква добро представяне от пазарите на експортно ориентираните икономики Хонконг, Корея и Тайван.

„Преобладава гледната точка за силен глобален растеж и според нас в това има още „хляб“, се казва в доклада на Deutsche Bank.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още