fallback

Предпазливо начало на сесията в САЩ

Добрите данни за продажбите на жилища не успяха да спрат пониженията на индексите

18:01 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ започна с колебливи движения на индексите в двете посоки след резките разпродажби вчера, причинени от напрегнатата обстановка в Либия.

Индексът на 30 от най-големите и ликвидни компании Dow Jones IA се понижава с 0,2% до 12 185 пункта час и половина след началото на сесията.

Широкият S&P 500 губи 0,1% до 1 314 пункта, докато на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite потъва с 0,5% до 2 743 пункта.

Ескалиращата политическа криза в Либия предизвика разпродажби на акции във вторник, като и трите индекса претърпяха най-големите си загуби за тази година.

Междувременно цените на петрола продължиха да вървят бързо нагоре, което оказа натиск най-вече върху акциите на транспортните компании.

Икономическите данни за САЩ днес показаха, че продажбите на вече обитавани жилища са се увеличили неочаквано през януари, след като активността на този пазарен сегмент е стигнала най-високите си нива за последните осем месеца.

Покупките нарастват с 2,7% до 5,36 млн. единици на приравнена към годишна база основа в сравнение с предходния месец, показаха данни на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти в САЩ.

Медианната продажна цена в този пазарен сегмент обаче пада с 3,7% на годишна база до 158 800 долара, което е най-ниското й ниво за последните близо девет години.

Вчера данни на S&P/Case-Shiller показаха, че цените на жилищата в големите американски градове са паднали близо до нивата си от пролетта на 2009 г., когато жилищният пазар в САЩ достигна най-ниската си точка от началото на ипотечната криза.

Акциите на Hewlett-Packard поевтиняват с 11% до 43,03 долара в днешната сесия, след като най-големият производител на компютри в света коригира надолу прогнозните си финансови резултати за тази година.

Цената на американския лек суров петрол с доставка през април се покачва с 2,1% до 97,41 долара за барел, а априлските фючърси на златото поскъпват с о 0,9% до 1 413,50 долара за тройунция.

Лихвените проценти по десетгодишните американски облигации се повишават леко до 3,47% в сравнение с 3,46% вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:25 | 25.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още