fallback

Dow Jones постигна осми пореден ръст

Индексът на сините чипове в САЩ записа най-силната си серия от юли насам, макар и след минимален ръст в сряда

23:09 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия на Wall Street приключи разнопосочно за основните индекси. Макар почти през цялата търговия да се движеше с понижение, индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average успя да се повиши за седма поредна сесия. Това не се беше случвало от средата на юли миналата година, пише MarketWatch.

Показателят напредна с минималните 0,06 на сто до 12 240 пункта, а повече от половината компании, включени в индекса, повишиха пазарната си капитализация. От началото на годината Dow Jones Industrial Average се е повишил с 5,7 на сто.

Основната новина, която привлече вниманието на пазарните участници днес, бе свързана с обявените намерения за сливане на два от най-големите борсови оператори в света – NYSE Euronext и Deutsche Boerse. Такава сделка би създала най-големия по отношение на приходи борсов оператор в света.

Широкият индекс S&P 500 се понижи с 0,3 на сто до 1 321 пункта днес, след като вчера достигна най-високото си ниво от юни 2008 година насам. С основна заслуга за отстъплението днес бяха представителите на енергийния сектор.

Индексът Nasdaq Composite отстъпи с 0,3на сто до 2 789 пункта. От началото на годината индексът е напреднал с 5,4 на сто, а анализаторите посочват, че следващата атака ще бъде нивото от 2 800 пункта, което не е достигано от ноември 2007 година досега.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:08 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още