IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обмисля пускането на 100-годишни облигации

Търсенето за подобни дългосрочни облигации може да достигне 2,4 трлн. долара през следващите 5 години, коментират финансисти

11:20 | 03.02.11 г. 16
Автор - снимка
Създател
САЩ обмисля пускането на 100-годишни облигации

Щатското финансово министерство беше посъветвано да продаде „ултра дългосрочни“ облигации с матуритет до 100 години, за да понижи цената на федералното кредитиране, пише Financial Times.

Най-дългосрочните облигации, издавани от щатското правителство досега, имат матуритет от 30 години, като през последните години Великобритания, Франция и Канада продадоха 50-годишни ДЦК. Удължаването на средния матуритет на дълга над сегашните 59 месеца би позволило на САЩ да се възползват в по-голяма степен от ниската доходност по облигациите.

Член на кредитната комисия, съветваща щатското финансово министерство (TBAC), е повдигнал въпроса на среща с представители на министерството и Федералния резерв в понеделник.

Комисията се състои от 13 високопоставени представители на Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, RBS Securities и Bank of America, както и инвестиционни компании, активно търгуващи с федерални облигации, сред които Soros Fund Management, Moore Capital и Tudor Investment Corp.

Представителят на TBAC, който не е назован в стенограмата от срещата, публикувана в сряда, препоръчва на финансовото министерство да разгледа възможността за издаване на облигации с ултра дълъг матуритет – 40, 50 и 100 години.

Инвеститорите ще приемат добре продажбата на подобен дългосрочен дълг, тъй като това би задоволило дългосрочните инвестиционни нужди на банките, пенсионните фондове и застрахователите.

Според представителя на TBAC търсенето за подобни дългосрочни облигации може да достигне 2,4 трлн. долара през следващите 5 години, когато бъдат въведени промените във финансовото законодателство (Dodd-Frank Act), новите счетоводни стандарти, пенсионната реформа и новите изисквания за капиталова адекватност на банките, определени от споразумението Basel III.

Щатското финансово министерство обяви, че очаква САЩ да достигне определения от конгреса дългов лимит от почти 14,3 трлн. долара между 5 април и 31 май, което е малко по-късно от първоначално прогнозираното.

Финансовото министерство обяви също, че следващата седмица планира да продаде 3-, 10- и 30-годишни облигации на стойност 72 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 12 rate down comment 0
FINTA
преди 13 години
Клиент: Аз искам заем за 100000 годиниБанкера: Как се казвате?Клиент: Дънкън МакЛауд....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 0
balkando
преди 13 години
Върховен гъдел за анализаторите - САЩ след 100 години !? С помощта на медиите, ще има положителен близкосрочен резултат. За по-нататък - божа работа :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
Мажоритаря
преди 13 години
Факт е че компании, като Майкрософт и Кока-Кола имат 100 годишни облигации при това изключително успешно пласирани...;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 1
bate Goiko
преди 13 години
Аз ще изчакам 1000 годишните, тогава ще купя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
Repoman
преди 13 години
Добър финансов актив, така на човек няма да му се налага постоянно да преструктурира активите си. Купува 100-годишни ДЦК и е спокоен за пенсията си когато остарее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
това изглежда като да вземеп заем, който няма да го върнеш въобще.За 100 години САЩ може да не съществуват въобще. Особено предвид агресивната им политика като цяло през 20 век.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още