IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обмисля пускането на 100-годишни облигации

Търсенето за подобни дългосрочни облигации може да достигне 2,4 трлн. долара през следващите 5 години, коментират финансисти

11:20 | 03.02.11 г. 16
Автор - снимка
Създател
САЩ обмисля пускането на 100-годишни облигации

Щатското финансово министерство беше посъветвано да продаде „ултра дългосрочни“ облигации с матуритет до 100 години, за да понижи цената на федералното кредитиране, пише Financial Times.

Най-дългосрочните облигации, издавани от щатското правителство досега, имат матуритет от 30 години, като през последните години Великобритания, Франция и Канада продадоха 50-годишни ДЦК. Удължаването на средния матуритет на дълга над сегашните 59 месеца би позволило на САЩ да се възползват в по-голяма степен от ниската доходност по облигациите.

Член на кредитната комисия, съветваща щатското финансово министерство (TBAC), е повдигнал въпроса на среща с представители на министерството и Федералния резерв в понеделник.

Комисията се състои от 13 високопоставени представители на Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, RBS Securities и Bank of America, както и инвестиционни компании, активно търгуващи с федерални облигации, сред които Soros Fund Management, Moore Capital и Tudor Investment Corp.

Представителят на TBAC, който не е назован в стенограмата от срещата, публикувана в сряда, препоръчва на финансовото министерство да разгледа възможността за издаване на облигации с ултра дълъг матуритет – 40, 50 и 100 години.

Инвеститорите ще приемат добре продажбата на подобен дългосрочен дълг, тъй като това би задоволило дългосрочните инвестиционни нужди на банките, пенсионните фондове и застрахователите.

Според представителя на TBAC търсенето за подобни дългосрочни облигации може да достигне 2,4 трлн. долара през следващите 5 години, когато бъдат въведени промените във финансовото законодателство (Dodd-Frank Act), новите счетоводни стандарти, пенсионната реформа и новите изисквания за капиталова адекватност на банките, определени от споразумението Basel III.

Щатското финансово министерство обяви, че очаква САЩ да достигне определения от конгреса дългов лимит от почти 14,3 трлн. долара между 5 април и 31 май, което е малко по-късно от първоначално прогнозираното.

Финансовото министерство обяви също, че следващата седмица планира да продаде 3-, 10- и 30-годишни облигации на стойност 72 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

16
rate up comment 11 rate down comment 0
biodar
преди 13 години
Колега Tony, сумата може и да е гарантирана от държавата ама не и лихвата за един по-дълъг период от време. Нека започнат да фалират банките па да видим дали има държава и доколко всеки един от нас ще си получи парите от нея и много интересно от коя даржава. За мен тя на този етам не съществува. И защо да си държа парите на депозит и макар и при гарантирана лихва и сума след като парите ни се инвестират навън и печалбата е само за банкерите. Зависи за каква кауза използваш тези пари. Целта е да допринесеш и за благото на тази държава. Не всеки мисли като теб. Пък и конвертируемити облигации донякъде са защитена инвестиция, зависи доколко искаш да станеш собственик на активите на дружеството при условие че емитента не изпълни поетите ангажименти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 11
Tony
преди 13 години
Друга инвестиция:Едногодишен депозит с лихва 8%. Даже сумата ми е гарантирана от държавата.Облигацията не ми е гарантирана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 11 rate down comment 1
biodar
преди 13 години
Защо като си имаме наши частни и публични облигационни емисии да не инвестираме в тях и подпомогнем нашата си икономика, а да наливаме пари в чуждата, както правят вече нашите фондове и инвеститори. Дали наистина те са с по-нисък риск? - не, всеки един от нас знае това най-добре. А тези американски облигации - всеки разбира че главницата няма да се обслужи защото няма да има кой да им я поиска обратно и даже и да има такива тя ще ги ползва само за тоалетна хартия защото няма да има стойност.Ето ви една реклама за онези които искат да инвестират в облигации:Дружество емитира частна емисия облигации налични, поименни, свободно прехвърляеми.Обем на емисията 1500 бр.Номинална стойност 1000 EURДоходност на облигациите 7.5 %Матуритет и начин за погасяване на задълженията 4 годишен, с шестмесечен купон на плащанията.Начин на пласиране първично частно предлагане.Цел - за инвестиране в капиталоемки проекти по оперативните програми на еврофондовете.е-мейл:info***biodarbg.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 2
Императорът
преди 13 години
А ако след 100 години САЩ вече не съществуват като държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 0
doba
преди 13 години
Хе-хех, и кой ще ги купи?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 0
Tony
преди 13 години
Ето един добър начин за обезценка на дълга на САЩ. Понеже не можем да девалвираме USD, обезценяваме облигациите, емитирани в USD, като от 10 годишни ги правим 100 годишни. А банките ще бъдат задължени да ги купят, защото се променят определенията за първокласни активи на банките в БАЗЕЛ III. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 0
Гари
преди 13 години
Тия юнаци от Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, RBS Securities и Bank of America дали ще си купят от тези 100-годишни облигации? Ако искат да поемат цялото количество, това всъщност ще е много добра идея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Сега да вземе едни 2,4 трлн. долара пък след 100г. може и да няма долари, може и САЩ да я няма а нас със сигурност няма да ни има. Кредиторите ще пият по една студена вода и да са живи и здрави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 13 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
И само КОИ са се събрали да дават акъл - точно тия, които забатачиха и прецакаха всичко. Ама то от правителствата тръгва всичко - явно те си избират такива "съветници". Което иде да покаже, че нищо в мисленето на хората по върховете не се е променило. Явно ще се опитат да направят такива "промени", че всичко да си остане по старому (което си е логично - който се е облажвал досега няма доброволно и сам да се откаже). Което пък значи, че на правителствата повече не може и не трябва да се вярва - нужна е все повече и повече самоорганизация и все по-малко и по-малко власт на правителствата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
VP
преди 13 години
на мен ми прилича на колективно дългосрочно бягство от отговорност и отказ да подобрят бюджета и данъчната си политика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още