fallback

Биковете на Wall Street се укротиха

Основните индекси в САЩ регистрираха минимални изменения след достигнатите вчера психологически нива

23:34 | 02.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Биковете на Wall Street се укротиха и си взеха почивка в днешната борсова сесия. Поради тази причина, след постигнатите във вторник психологически нива от страна на Dow Jones Industrial Average и S&P 500, днес основните индекси в САЩ регистрираха движения в тесни граници.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повиши миним лно до 12 042 пункта днес, докато широкият индекс S&P 500 загуби 0,3 на сто до 1 304 пункта. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, приключи сесията почти без промяна при 2 750 пункта.

В основна тема днес отново се превърна случващото се в Египет и насилието по улиците на големите градове на африканската държава.

Цената на петролните контракти с доставка през март се повиши с 0,1 на сто до 90,98 долара, а златото поевтиня с близо 8 долара до 1 332,10 долара за тройунция.

Днес акциите на Electronic Arts се изстреляха с над 15 на сто след публикуването на обнадеждаващи прогнози за настоящото тримесечие. Пазарната капитализация на Time Warner пък се повиши с 8,3 на сто заради силен тримесечен отчет.

Преди началото на днешната сесия стана ясно, че новите работни места в частния сектор на икономиката на САЩ са 187 хил. през януари, което се оказа повече от пазарните прогнози. В същото време броят на заплануваните за закриване позиции от големите американски работодатели намалява наполовина през последната година.

Днешните данни са ориентир за по-важния доклад за промяната в заетостта на правителството, който ще излезе в петък и се очаква да покаже увеличение на работните места в неселскостопанските отрасли на икономиката със 148 хил. през януари.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:18 | 19.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още