fallback

Порой от отчети и данни за БВП ще държат Wall Street под напрежение

Лихвеното решение на Федералния резерв също ще бъде на фокус

10:13 | 24.01.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Порой от тримесечни отчети ще държи под напрежение инвеститорите на Wall Street, защото през идните пет дни близо половината от 30-те компании в борсовия индекс Dow Jones IA ще изнесат финансовите си резултати за последното тримесечие на 2010 г.

Очакванията за печалбите и приходите са извънредно високи, особено след силното начало на отчетния сезон, което Intel, Apple и General Electric дадоха.

Освен това през следващите дни ще излязат и редица важни данни за щатската икономика, включително и тези за брутния вътрешен продукт на САЩ през четвъртото тримесечие. Предварителните очаквания са за ръст на икономиката от 3,8% на приравнена към годишна основа база, което е по-бързо в сравнение с отчетения през третото тримесечие 2,6 на сто ръст.

Според анализатори ще е необходимо щатските компании да поднесат изключително силни резултати, за да отговорят на пазарните очаквания. Именно позитивните очаквания за отчетите на щатските компании помогнаха на Dow Jones IA да върви нагоре от началото на декември досега, но през миналата седмица индексът загуби своята инерция.

В комбинация с отчетите и данните за БВП, през тази седмица ще се оповести и лихвеното решение на Федералния резерв, като се очаква централната банка на САЩ да запази лихвата си без промяна в края на двудневното си заседание, което приключва в сряда.

В понеделник не се очакват важни икономически данни за САЩ, но преди началото на сесията излизат финансовите резултати на McDonald's за последното тримесечие на 2010. След края на сесията идва ред на тримесечните отчети на American Express, която също е компонент на индекса Dow Jones IA.

Във вторник излизат данните за цените на жилищата в най-големите американски градове на Case-Shiller, а малко след това и измерителят на потребителските нагласи за икономиката на Conference Board.

Освен това пет компании от Dow Jones IA се очаква да изнесат тримесечните си отчети във вторник - 3M, DuPont, Johnson & Johnson, Travelers и Verizon. След края на сесията излизат и финансовите резултати на Yahoo.

В сряда ключовото събитие ще е обявяването на лихвеното решение на Федералния резерв и прогнозите на централната банка за развитието на икономиката.

Преди това ще станат ясни продажбите на нови жилища в САЩ през декември, за които се очаква да се увеличат до 300 хил. единици от 290 хил. за ноември.

Преди началото на сесията ще излязат и финансовите резултати на Boeing и United Tech. Тогава излизат и финансовите отчети на ConocoPhillips, US Airways и Xerox, а след края на сесията идва ред на Starbucks.

Седмичните данни за новите молби за помощи при безработица излизат в четвъртък, а след тях идва ред на планираните продажби на жилища през декември, които се индикатор за бъдещата активност на жилищния пазар. Данните за новите поръчки за фабрични стоки също излизат в четвъртък.

Сред компаниите, които обявяват тогава финансовите си резултати, ключови ще бъдат AT&T и Caterpillar, които влизат в състава на Dow Jones IA. След края на сесията идва ред на Microsoft и Amazon.

Седмицата ще завърши с данните за брутния вътрешен продукт на САЩ, заедно с финансовите резултати на Chevron, която влиза в Dow Jones, и на Ford и Honeywell, които са от индекса S&P 500. В петък излиза и окончателната стойност на индекса на потребителското доверие на Мичиганския университет за януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още