fallback

Morgan Stanley разочарова с по-слаб от очакваното ръст на печалбата

Приходите на банката за последното тримесечие на 2010 нарастват с 12% до 7,8 млрд. долара

16:39 | 20.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският финансов гигант Mogran Stanley, който е собственик на най-голямата брокерска компания за търговия с ценни книжа в света, постигна 35% ръст в печалбата си за четвъртото тримесечие, който обаче не се оказа достатъчен, за да отговори на пазарните прогнози.

Приходите на банката от търговия с дългови ценни книжа намаляват, което е главна причина за по-слабите от очакваното резултати, пише Bloomberg.

Нетната печалба на банката за последното тримесечие на 2010 г. се увеличава до 836 млн. долара, или 41 цента на акция, от 617 млн. долара, или 29 цента на акция, година по-рано.

Ако обаче се изключат еднократните приходи на Morgan Stanley, като тези от продажбата на дела й в China International Capital Corp и извънредните данъчни приходи, то печалбата на акция за последното тримесечие пада до 20 цента. Това се оказа по-малко от очакваните от пазарни анализатори 28 цента на акция.

Приходите на банката се увеличават до 7,81 млрд. долара в сравнение с 6,84 млрд. долара за последното тримесечие на 2009 г., което надмина пазарните прогнози. Приходите от търговия с книжа с фиксирана доходност намаляват, докато тези от търговия с акции се повишават.

Акциите на Morgan Stanley, които загубиха 8,1% през миналата година, се повишават с 2% до 28,29 долара малко преди началото на редовната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:45 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още