fallback

Боинг помогна за повишение на щатските борси

Разочароващите резултати на Citigroup може да върнат до известна степен в реалността Уолстрийт, смятат анализатори

23:08 | 18.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските акции нараснаха във вторник благодарение на ръста при индустриалните акции, поведен от Боинг, който компенсира разочарованието на инвеститорите от резултатите на Citigroup и опасенията за Apple, предаде MarketWatch.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,43% до 11 838 пункта. Ръстът при акциите на производителя на самолети Боинг, който е компонент на индекса, дойде, след като компанията обяви, че очаква да достави новия си самолет 787 през третото тримесечие на тази година. Инвеститорите очакваха много по-голямо отлагане в доставката на самолета.

S&P 500 се повиши с 0,14% до 1295 пункта, като сред най-добре представящите се групи в индекса бяха енергийните компании.

Акциите на Apple се понижиха, след като вчера съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Стив Джобс обяви, че ще излезе в отпуск по медицински причини.

Според анализатори новината обаче ще има най-силен ефект върху индекса Nasdaq 100, в който Apple има 20,7% тежест, а не върху S&P 500. Въпреки че е втората по големина компания в S&P 500, тежестта на Apple в него е едва 2,72%.

Nasdaq Composite нарасна днес с 0,38% до 2766 пункта.

Разочароващите резултати на Citigroup и на авиопревозвача Delta Air Lines от своя страна може да върнат до известна степен в реалността Уолстрийт, напомняйки на инвеститорите, че ще има някои негативни изненади в отчетния сезон през това тримесечие, смятат експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:34 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още