fallback

Нови разследвани за търговия с вътрешна информация хедж фондове на Wall Street

Засега не са известни кои са фондовете, получили последните призовки

16:29 | 08.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Федералните власти в САЩ са разширили разследването на незаконна търговия с вътрешна информация на Wall Street, като връчените призовки по случая на хедж фондове и други инвестиционни компании надхвърлиха десет през последните две седмици, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с разследването.

Новите призовки показват съсредоточаването на фокуса на разследването върху фондове, които са правили бизнес с фирми, представляващи т. нар. мрежи от експерти – те са свързвали инвестиционни мениджъри с експерти в даден сектор с цел неговото проучване.

Миналата седмица федералната прокуратура в Манхатън е изпратила призовки на няколко хедж фонда, според източниците, които са пожелали да останат анонимни.

Изпращането на призовки започна на 22 ноември, когато агенти на Федералното бюро за разследване (ФБР) обискираха офисите на хедж фондове в три щата.

Първоначално призовки бяха изпратени на няколко фирми, чиито служители са работили с Джон Кинъкан – независим анализатор, който е развивал дейност под името на фирмата Broadband Research. От ФБР са поискали от Кинъкан да записва разговори със свои клиенти, но той е отказал и е предупредил контактите си.

Засега не са известни кои са фондовете, получили последните призовки.

Самият Къникан, който се е превърнал в нещо като герой на Wall Street за това, че се е противопоставил на ФБР, но и на него вече е връчена призовка. Той е заподозрян в предаване на непублична информация относно технологични компании и до 13 декември трябва да предаде бизнес документи, обхващащи две години, на федералните агенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:25 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още