fallback

Продажбите на дребно в САЩ с най-силен ръст от осем месеца

Показателят надхвърли очакванията на анализаторите благодарение на отстъпките, които привлякоха потребителите в магазините

19:35 | 02.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на дребно в САЩ през ноември отчетоха най-силен ръст от осем месеца, начело с веригите магазини Abercrombie & Fitch и J.C. Penney. Показателят надхвърли очакванията на анализаторите благодарение на отстъпките, които привлякоха потребителите в магазините, предаде Bloomberg.

Веригата за стоки за тийнеджърите Abercrombie е увеличила продажбите си с 22% при очаквания за повишение с 6,4%. Продажбите на J.C. Penney - третата по големина верига универсални магазини в САЩ, са нараснали с 9,2% при прогнози за 3,3%. От Gap отчитат повишение с 5%, което също е над очакванията.

Тази години магазините за продажби на дребно обявиха отстъпките си през ноември по-рано от последните няколко години, а потребителите са по-склонни да харчат, тъй като финансовото им състояние се подобрява с повишаването на заетостта.

Общо продажбите са нараснали 5,3% през ноември, отбелязвайки 14-ти пореден месечен ръст, при прогнози за увеличение с 3,5%.

Само за четирите дни покрай Деня на благодарността продажбите се оценяват на 45 млрд. долара, което е ръст с 9,1% спрямо миналата година, а купувачите са се увеличили с 8,7% до 212 млн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:35 | 02.12.10 г.
fallback
Още от САЩ виж още