fallback

Импулс в края на сесията заличи голяма част от загубите на индексите

Dow Jones се върна над 11 хил. пункта, след значителните разпродажби в началото на търговията

23:09 | 29.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата сесия в САЩ приключи със сравнително ограничени спадове за основните индекси, макар в началото на търговията да се наблюдаваха сериозни разпродажби. С основна заслуга за наваксването на отстъпленията бяха представителите на финансовия сектор, пише MarketWatch.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изгуби 0,35 на сто до 11 053 пункта днес, въпреки че в началото на търговията се движеше със спад от над 1,3 на сто. Ключовото обаче е това, че показателят се върна над нивото от 11 хил. пункта, което се счита за психологическа граница на пазара.

Широкият индекс S&P 500 отстъпи с 0,14 на сто до 1 188 пункта, като малко преди края на сесията показателят успя да излезе на зелено. Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се понижи с 0,37 на сто до 2 525 пункта.

Днес еврото попадна под силен натиск, отстъпвайки до най-ниското си ниво си ниво за последните два месеца. Това се дължи на неяснотата относно бъдещето на еврозоната и на ръста в рисковата премия по облигациите на Португалия и Испания.

Единната валута пострада след новината, че Международният валутен фонд и страните от Европейския съюз ще предоставят спасителен пакет от 85 млрд. евро за спасяването на Ирландия.

Всичко за случващото се в Ирландия може да прочетете тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:46 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още