fallback

Остър спад на щатските борси, Dow се върна под 11 хил. пункта*

Акциите от потребителския и добивния сектор се понижават най-силно в днешната сесия

21:14 | 29.11.10 г. 4
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ потънаха с по около 1% в началото на днешната предпоследна за месеца сесия заради силните понижения на акциите от потребителския и добивния сектор.

Ценово-претегленият Dow Jones IA се понижава с 1,0% до 10 982 пункта около два часа преди края на днешната на сесия. Широкият S&P 500 губи 0,9% до 1 179 пункта, а на борсата Nasdaq водещият индекс Nasdaq Composite се понижава с 1,13% до 2 506 пункта.

Със силни понижения от по около 2% приключиха търговията водещите борсови индекси в Западна Европа. Това се случи въпреки факта, че европейските финансови министри се споразумяха този уикенд за условията, при които да отпуснат заем на Ирландия от 85 млрд. евро за стабилизиране на бюджета и банковия сектор на страната.

В същото време публикуването на секретна информация за дейността на американската администрация донесе спад в цените на акциите, заедно с продължаващото напрежение между Северна и Южна Корея.

Настроенията на финансовите пазари в САЩ вероятно ще са по-нестабилни през тази седмица заради излизащия в петък доклад за заетостта в неселскостопанските отрасли, който е сред най-важните данни за най-голямата икономика в света.

*Актуално към 21:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:01 | 26.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още