fallback

Няколко щатски акции с потенциал за растеж

Поглед към няколко губещи акции на Wall Street през тази година, които според анализаторите са несправедливо подценени

08:03 | 29.11.10 г. 2
Автор - снимка
Създател

Наближаващата към своя край 2010 г. донесе повече нестабилност на световните финансови пазари, след като голямата задлъжнялост на много от развитите държави и по-слабото от очакваното възстановяване на световната икономика попаднаха във фокуса на инвеститорите.

В началото на ноември водещите борсови индекси в САЩ стигнаха нивата си отпреди фалита на американката инвестиционна банка Lehman Brothers през септември 2008 г. в очакване на новата финансова инжекция на Федералния резерв, която възлезе на 600 млрд. долара.

След това последва корекция заради задълбочаването на фискалната криза в еврозоната, но въпреки това и трите главни индекса на Wall Street остават с 6 до 12% над нивата си от края на миналата година.

Акциите на четири от най-големите и ликвидни американски компании обаче са поевтинели с повече от 10% през същия период и вероятно ще завършат годината на загуба.

Според някои анализатори и фонд мениджъри, до които CNNMoney се допитва, тези компании са несправедливо подценени и имат потенциал за растеж през следващата година.

Вижте техните оценки в галерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още